voetbalzone

Larsson krijgt kans als hoofdtrainer op hoogste niveau: 'Kijk ernaar uit'

Bart Kruyt04 dec 2013, 15:40
Laatst bijgewerkt: 04 dec 2013, 15:40
Advertentie

Henrik Larsson is een van de beste Zweedse voetballers ooit, maar in zijn trainersloopbaan heeft hij vooralsnog minder succes gehad. Toch krijgt de voormalig aanvaller de kans om zich op het hoogste niveau te laten zien: in het nieuwe kalenderjaar gaat hij aan de slag bij Falkenberg. De promovendus meldt op de website van de club dat Larsson voor een jaar heeft getekend.

/

De inmiddels 42-jarige Zweed heeft zin in het avontuur, al weet hij dat Falkenberg voor het nieuwe seizoen een van de belangrijkste kandidaten is om te degraderen. "Ik houd van uitdagingen", zegt Larsson. "Ik wil graag iets doen wat door iedereen voor onmogelijk wordt gehouden. Ik kijk er erg naar uit en ik wil Falkenberg bedanken voor deze kans."

Larsson speelde in zijn spelersloopbaan voor Feyenoord, werd in 2001 topscorer van Europa als speler van Celtic en won met Barcelona de Champions League, terwijl hij ook nog even voor Manchester United uitkwam. Zijn trainersloopbaan begon hij bij Landskrona, maar in drie jaar tijd slaagde hij er niet in om met deze ploeg te promoveren. Na zijn vertrek bij Landskrona in november 2012 hielp Larsson bij vierdeklasser Hogaborg, waar zijn zestienjarige zoon op het middenveld speelt.

Bezig met laden …