voetbalzone

LASK-verdediger Prettenthaler bezorgt Salzburg eenvoudige middag

Bart Kruyt21 feb 2010, 16:24
Laatst bijgewerkt: 21 feb 2010, 16:24
Advertentie

Red Bull Salzburg heeft de koppositie in Oostenrijk weer overgenomen van Rapid Wien. De ploeg van Huub Stevens had zondagmiddag niet veel problemen met LASK Linz, dat met 3-0 verslagen werd. Robin Nelisse kwam als invaller in het veld, maar kon niet op het scoreformulier verschijnen. Barry Opdam en Simon Cziommer kwamen niet in actie.

Salzburg had niet lang de tijd nodig om op gang te komen tegen LASK, de nummer acht van de Oostenrijkse Bundesliga. Al na negen minuten spelen werd de score geopend door Roman Wallner, die profiteerde van defensief geklungel bij de gasten. Mark Prettenthaler verloor de bal in het centrum, waardoor Salzburgs winteraankoop alleen op doelman Jurgen Macho af kon stormen. De topscorer van Oostenrijk maakte vervolgens geen fout.

Ook bij het tweede doelpunt vervulde Prettenthaler onbedoeld een hoofdrol. De verdediger kreeg de bal voor de voeten gespeeld door Marc Janko, die dat uiteraard ook niet zo bedoeld had, waarna Prettenthaler weer inleverde bij Dusan Svento. Die maakte dankbaar gebruik van het presentje en ramde de bal vanaf twintig meter het doel in. Direct hierna kreeg LASK een goede kans op de aansluitingstreffer, maar Thomas Prager (ex-Heerenveen) miste.

In de tweede helft pakte Salzburg de draad weer op en maakte Svento zijn tweede treffer van de middag. De Sloveen werd met een steekpass vrij voor het doel van Macho gezet en maakte vervolgens geen fout. Kort daarop bracht Stevens Nelisse in de ploeg voor de tegenvallende Janko, maar de Nederlander wist de score niet meer uit te breiden. Salzburg heeft door de zege weer drie punten meer dan Rapid Wien, dat volgende week optreedt als gastheer voor de koploper.

Bezig met laden …