Last-minute goal nekt Adriaanses Salzburg

10 aug 2008, 19:31
Laatst bijgewerkt: 10 aug 2008, 19:31
Voor Co Adriaanse moeten de laatste veertig minuten in het duel met Austria Wien een ware hel zijn geweest. De start was overweldigend, de marge werd uitgebouwd maar vervolgens zakte Red Bull Salzburg als een ware plumpudding in elkaar. Een tegentreffer in de absolute slotseconde betekende de 3-2 nederlaag.

Nog binnen de minuut nam het team van de Nederlandse coach de leiding. Een schot van dertig meter werd verkeerd getaxeerd door Austria-doelman Robert Almer, en belandde enkele milliseconden later pardoes in het doel achter hem. Salzburg controleerde het duel vervolgens, en kreeg zelfs diverse mogelijkheden om de buit al voor de rust binnen te halen.

Tien minuten na de verplichte onderbreking leek dat alsnog te gebeuren. Na een fraaie combinatie met oud-PSV’er Johan Vonlanthen schoot clubtopscorer Marc Janko zijn zevende van het seizoen binnen. Daarmee leek het duel op slot te zitten, maar een opzienbarende wederopstanding deed de aanwezige thuisfans zinderen van genot.

Nog in dezelfde minuut produceerde Mario Bazina de aansluitingstreffer, en hielp hij daarmee het tegenoffensief van de thuisploeg op gang. Een afvallende bal belandde een kwartier later voor de voeten van de jonge invaller Rubin Okotie, die niet twijfelde en de gelijkmaker binnen schoot.

Ook daarna kregen de gasten uit Salzburg nog goede kansen om alsnog de drie punten mee te nemen uit de Oostenrijkse hoofdstad, maar het was uiteindelijk Rapid dat ver in blessuretijd genadeloos toesloeg. De Senegalees Mamadou-Lamine Diabang kopte in ‘Sibon-stijl’ in de 94ste minuut de 3-2 tegen de touwen.

De nederlaag betekent dat Adriaanse met zijn ploeg terug te vinden is op stek vijf van de Oostenrijkse Bundesliga. Het verschil met nummer één Sturm Graz bedraagt wel slechts twee punten.