voetbalzone

‘Lastig voor Castaignos, Duarte en Cabral, ze kunnen Oranje halen’

Peter Nusselder13 dec 2012, 08:32
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2012, 08:32
Advertentie

Op 19 januari gaat in Zuid-Afrika het toernooi om de Afrika Cup van start, en ook Kaapverdië is daarbij een van de deelnemende landen. Voor voormalig AZ-speler David Mendes da Silva levert dat gemengde gevoelens op; de verdedigende middenvelder van Red Bull Salzburg is van Kaapverdische afkomst, maar is er niet bij omdat hij in het verleden al uit is gekomen voor het Nederlands elftal.

/

“Ik had er graag bij willen zijn”, vertelt Mendes da Silva aan Voetbal International. “Ik voelde het wel, hoor, toen ze zich plaatsten. Die sfeer, die emotie. Ik ben en blijf Kaapverdisch, hè. Ik had erbij kunnen zijn. Achteraf spijt is makkelijk, dat is niet helemaal het goede woord. Ik ben supertrots dat ik voor Oranje heb gespeeld”, benadrukt de in Rotterdam geboren voetballer.

Mendes da Silva verwacht dat Heracles Almelo-middenvelder Lerin Duarte en de FC Twente-aanvallers Luc Castaignos en Jerson Cabral op een dag de keus tussen Nederland en Kaapverdië zullen moeten maken. “Het zijn grote talenten, ze kunnen Oranje halen. Voor hen wordt het nu extra lastig, omdat ze zien dat Kaapverdië ook een groot toernooi haalt. De keuze wordt daar niet eenvoudiger door. De situatie is wezenlijk anders dan een aantal jaar geleden.”

Bezig met laden …