Late goal brengt Spanje bij laatste acht, parel wijst Oezbekistan de weg

Daniel Cabot Kerkdijk02 jul 2013, 19:10
Laatst bijgewerkt: 02 jul 2013, 19:10

Spanje heeft dinsdag op het nippertje een verlenging tegen Mexico voorkomen. Het team van bondscoach Julén Lopetegui plaatste zich voor de kwartfinales van het WK Onder-20 in Turkije door Mexico in extremis met 2-1 te verslaan. Jesé Rodriguez zorgde voor het winnende doelpunt. Spanje speelt zaterdag in Rize tegen Nigeria of Uruguay. Oezbekistan was tegelijkertijd met 1-3 te sterk voor Griekenland en treft zaterdag in Bursa de winnaar van het duel tussen Frankrijk en gastland Turkije.

/

Spanje - Mexico 2-1
Meer dan zeventig minuten stond Mexico op voorsprong tegen Spanje, een van de favorieten voor de eindzege. In de tweede minuut zorgde Arturo González met een volley al voor de 0-1 en zodoende stond Spanje voor het eerst in Turkije op achterstand. De Zuid-Europeanen zochten direct naar de gelijkmaker, maar Mexico was verdedigend sterk en de 0-2 hing zelfs in de lucht. Na voorbereidend werk van Twente-doelwit Jesús Corona faalde Raúl López met het hoofd.

Spanje kon alleen van afstand enigszins voor gevaar zorgen en had geluk dat Jorge Espericueta op de lat schoot. Daarna had Corona tot tweemaal toe een goede kans om voor de 0-2 te zorgen. Na rust nam de druk van Spanje toe en sloeg het team van Lopetegui in het laatste kwartier toe. Een corner van invaller Suso werd door een andere invaller, Denis Suárez, verlengd en door Derik binnengekopt: 1-1. Een door Abel Fuentes van richting veranderd schot van Jesé betekende de 2-1.

/

Griekenland - Oezbekistan 1-3
Abbosbek Makhstaliev begint uit te groeien tot een parel op het WK Onder-20. De kleine aanvaller was al betrokken bij drie goals van Oezbekistan eerder op het toernooi en hij opende dinsdagavond de score in Gaziantep door na het verkrijgen van veel vrijheid de bal in de kruising te schieten. Griekenland, dat na een loting de winnaar van Groep D werd, kwam na een halfuur op gelijke hoogte door een rake strafschop van Kostas Stafylidis, maar Igor Sergeev schoot er na rust ook een penalty in. Bij de Grieken veroorzaakte Dimitrios Kourbelis die strafschop.

De verdediger van Asteras Tripolis ontving zijn tweede gele kaart en met een ondertal aan spelers op het veld in het Kamil Oçak Stadion lukte het de blauwhemden niet meer om langszij te komen. Zeven minuten voor tijd werd de bal ook nog voor de derde maal op de stip gelegd en ditmaal was Sardor Rakhmanov trefzeker; hij zorgde voor de 1-3 in het voordeel van de Witte Wolven.