voetbalzone

Late goal Osvaldo verhoogt spanning bij verdeling van CL-tickets

Daniel Cabot Kerkdijk04 mei 2013, 22:43
Laatst bijgewerkt: 04 mei 2013, 22:43
Advertentie

Fiorentina heeft dure punten verspeeld in de strijd om een ticket voor de voorronde van de Champions League. De club uit Florence had AC Milan, dat op de felbegeerde derde plaatst staat in de Serie A, op een achterstand kunnen zetten, maar de ploeg van Vincenzo Montella ging in eigen huis door een treffer in blessuretijd van Pablo Osvaldo met 0-1 onderuit tegen AS Roma. Milan, dat zondag nog in actie komt tegen Torino, heeft 62 punten, Fiorentina 61 en de Romeinen 58.

/

Stevan Jovetic bestempelde dit duel vooraf als ‘cruciaal’ en zijn ploeggenoten waren zich gezien de verhoudingen op het veld ook bewust van de enorme belangen. La Viola was in de eerste helft namelijk sterker dan de bezoekers uit de hoofdstad, maar ging wel met een brilstand rusten. De eerste kans in het Artemio Franchi was overigens voor de gasten, want Francesco Totti poeierde een vrije trap op de vuisten van Bogdan Lobont, de vervanger van de geblesseerde Maarten Stekelenburg. Na twintig minuten was Fiorentina, dat de laatste drie duels won, dicht bij de openingstreffer, maar een knal van Borja Valero werd geblokt door Nicolás Burdisso.

De Florentijnen hadden het meeste balbezit en waren voornamelijk op de vijandelijke helft te vinden, maar AS Roma kwam er bij wijlen gevaarlijk uit; Emiliano Vivivano na een halfuur bijvoorbeeld redding brengen op een verdekt schot van Pablo Osvaldo. De beste mogelijkheid voor het rustsignaal was voor Jovetic, maar hij mikte via de vingertoppen van Lobont op de paal. De Roemeense keeper bleef overigens in de kleedkamer achter, want hij ondervond toch teveel hinder van een knal tegen zijn neus die hij opliep in een duel met Gonzalo Rodríguez. De ex-Ajacied werd vervangen door Mauro Goicoechea.

I Giallorossi hadden het aan de Uruguayaan te danken dat Roma niet op achterstand kwam, want hij redde knap op een schot van Adem Ljajic. Fiorentina stapelde in het eerste kwartier na rust kans op kans, maar Roma, dat Fiorentina in januari uitschakelde in de kwartfinale van de Coppa Italia, hield stand. Het zat de Romeinen ook wel mee, want na een handsbal van Daniele De Rossi werd er géén strafschop toegekend aan Fiorentina en David Pizarro trof even later nog de paal. Osvaldo kopte Roma in de slotseconde naar de zege: 0-1. Roma mag nu zelfs nog hopen op deelname aan de Champions League, want men heeft maar één punt minder dan Fiorentina en twee minder dan Milan. rgeten, en Fiorentina moet hopen dat Milan punten verspeelt tegen Torino.

Bezig met laden …