Late rode kaart Lehmann kost Stuttgart de zege in Mainz

Matthijs van Laar13 dec 2009, 16:28
Laatst bijgewerkt: 13 dec 2009, 16:28

VfB Stuttgart heeft zondag verzuimd om de eerste driepunter sinds 26 september veilig te stellen. De ploeg van de nieuwe coach Christian Gross, die afgelopen week dankzij een zege op Unirea Urziceni kwalificatie voor de achtste finales van de Champions League veilig stelde, stond tachtig minuten lang voor op bezoek bij Mainz 05, maar kreeg in de slotminuten dankzij een fout van Jens Lehmann de gelijkmaker om de oren: 1-1.

/

De bezoekers openden het duel na elf minuten voetballen. Mainz kreeg de bal niet weg uit de gevarenzone, waarna Arthur Boka het leer oppikte en twee tegenstanders voorbij liep. De voorzet van de Ivoriaan bereikte de vrijstaande Pavel Pogrebnyak, die van dichtbij doodeenvoudig de 0-1 binnen kon tikken. De op en neer golvende duel wedstrijd vlak voor rust beslist te gaan worden.

De Roemeense aanvaller Ciprian Marica kreeg namelijk vijf minuten voor de onderbreking een dot van een kans op de 0-2. Wederom was Boka de aangever, waar Marica eveneens vanuit zeer kansrijke positie het doel belaagde met een krachtige kopstoot. De parade van doelman Heinz Müller mocht er echter zijn, en zorgde ervoor dat de thuisploeg in de tweede helft geen verschil van twee treffers hoefde te overbruggen.

Dat bleek uiteindelijk cruciaal. Het betere Mainz liet diverse kansen onbenut, maar zag zich in de slotfase geholpen door Lehmann. De ervaren sluitpost vergreep zich in zijn eigen zestien aan Mainz-spits Aristide Bancé, en moest met rood het veld verlaten. Middenvelder Eugen Polanski toonde zich oog in oog met reservedoelman Sven Ulreich koelbloedig, en bezorgde zijn ploeg op de valreep een verdiend punt.