voetbalzone

'Laten we eerlijk zijn, Spanje is het beste team dat we kunnen treffen'

Erik van Dam11 okt 2010, 17:01
Laatst bijgewerkt: 11 okt 2010, 17:01
Advertentie

Schots bondscoach Craig Levein hoopt dat een rumoerig Hampden Park kan bijdragen aan een sterke prestatie van zijn team tegen Europees- en wereldkampioen Spanje. “Laten we eerlijk zijn, we treffen nu het beste team dat Schotland ooit heeft ontmoet. Dat is wel hoe hoog Spanje bij mij in aanzien staat.” Schotland pakte vier punten uit de eerste drie wedstrijden en staat tweede.

/

“Het is sowieso de grootste wedstrijd waar ik ooit bij betrokken was”, kijkt Levein vast vooruit tijdens de persconferentie. “Voor veel van mijn spelers zal dat niet anders zijn. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is, dat wij thuis spelen. Dat voordeel moeten we zoveel mogelijk zien te benutten.” Spanje staat met de wedstrijd tegen de Schotten twee punten voor.

De defensieve tactieken die Levein vrijdag hanteerde, kwam de ploeg uiteindelijk op een 1-0 nederlaag te staan tegen Tsjechië. Voor de Spanjaarden heeft hij een ander strijdplan in gedachten. “Ik heb de kranten niet gelezen, als dat de bedoeling achter de vraag is”, reageerde de bondscoach maandag. “Over de komende wedstrijd ben ik optimistisch. Sterker nog; ik heb er zin in en de spelers ook. Mijn doel is ons te plaatsen voor Euro 2012 en dat doe ik op de manier die ik de juiste acht.”

Bezig met laden …