voetbalzone

Laudrup: 'Ik vind het prima dat Drenthe tegen ons niet meedoet'

Matthijs van Laar02 jan 2011, 15:56
Laatst bijgewerkt: 02 jan 2011, 15:56
Advertentie

Michael Laudrup heeft absoluut geen problemen met de absentie van Royston Drenthe bij Hércules. De coach van Real Mallorca, dat maandagavond aantreedt tegen de promovendus, vindt de Nederlander een belangrijke spil binnen de ploeg van collega Esteban Vigo. “Als coach van Mallorca vind ik het prima dat hij er niet bij is”, zei hij zondag met een grote grijns op zijn gezicht.

/

Drenthe stelt zichzelf niet meer beschikbaar voor selectie totdat de problemen omtrent de betalingen van de salarissen zijn opgelost en zal daardoor maandag ook nog niet in actie komen op Mallorca. “Met Drenthe erbij hebben ze meer dynamiek. Hij brengt leven in de ploeg”, vindt Laudrup, die zich verder op de vlakte houdt over de situatie. “Geld is altijd een heikel onderwerp. Ik vel geen oordelen.”

De Deense oefenmeester gaat, ondanks de absentie van Drenthe bij de opponent, niet zonder meer uit van een zege op de ploeg uit Alicante. “Iedere ploeg in Spanje heeft goede spelers, en Hércules is gewoon een gevaarlijke tegenstander. We hebben de laatste drie wedstrijden verloren, maar we staan nog altijd op een veilige marge van de onderste plaatsen. Als we winnen, kunnen we het gat verder vergroten. Dat moeten we zien te doen.”

Bezig met laden …