voetbalzone

Laudrup noemt uitsluiting van Real Mallorca in Europa 'makkelijk'

Robert Smid11 aug 2010, 16:34
Laatst bijgewerkt: 11 aug 2010, 16:34
Advertentie

Bij Real Mallorca is men allerminst tevreden met de uitsluiting van Europees voetbal. De Spaanse formatie kwalificeerde zich voor de Europa League, maar kan fluiten naar optredens in Europees verband. De UEFA verbood enkele dagen geleden de club om in Europa actief te zijn vanwege de penibele financiële situatie. Met een schuld van zestig miljoen euro hebben de eilandbewoners het moeilijk.

/

Michael Laudrup en zijn manschappen kunnen zich dit seizoen dus in alle rust richten op de Spaanse competitie. Iets waar de oefenmeester niet al te blij mee is. “Wat de UEFA laatst heeft gezegd, is absoluut goed. Clubs moeten hun financiële zaken goed op orde hebben. Maar het is gemakkelijker om een kleinere club uit te sluiten dan een topclub met miljoenen euro’s aan schuld”, aldus Laudrup tegenover persbureau Reuters.

“Ik blijf erbij dat ik het goed vind dat de UEFA zich inzet om clubs erop te wijzen dat ze niet zomaar hun geld over de balk smijten”, vervolgt de Deen. “Dat is in het echte leven ook zo. Maar veel clubs, waaronder teams die ieder jaar ver in de Champions League komen, hebben torenhoge schulden. En daar gaat het om schulden van 200, 300, 400, 500, 600 miljoen euro. De woorden van de UEFA raken dus kant noch wal.”

Bezig met laden …