voetbalzone

Laudrup zal tactiek Rubin Kazan niet kopiëren tegen Barcelona

Bart Kruyt01 okt 2010, 20:22
Laatst bijgewerkt: 01 okt 2010, 20:22
Advertentie

Michael Laudrup weigert om de tactiek van Rubin Kazan te kopiëren. De Russisch landskampioen sloot zich midweeks in de Champions League op voor het eigen doel en pakte met die tactiek een punt tegen Barcelona: 1-1. “Maar ik geloof niet dat dit de juiste strijdwijze is”, zei Laudrup, die dacht dat het succesje van Rubin meer geluk dan wijsheid was.

/

De Russen boekten echter niet alleen deze week een goed resultaat tegen Barcelona, maar verloren ook vorig jaar in de Champions League niet van de Spaanse voetbalmachine. In het Camp Nou wist Rubin zelfs met 1-2 te winnen en in eigen huis werd het vervolgens 0-0. “Het klopt dat ze drie keer een goed resultaat hebben gehaald tegen Barcelona, maar ik heb mijn eigen strijdplan. En die lijkt niet op die van Rubin Kazan”, zei Laudrup.

De coach van Real Mallorca gaat zondag met zijn ploeg op bezoek bij Barcelona en weet dat hij geen rekening hoeft te houden met de geblesseerde Xavi en de geschorste David Villa. “Maar Lionel Messi en Andrés Iniesta zijn er wel gewoon bij en ook dat zijn geweldige voetballers. Het zal uiteindelijk niet zoveel uitmaken”, zei Laudrup.

Bezig met laden …