voetbalzone

Laudrup zit met luxeprobleem in de maag: ‘Ik heb teveel spelers’

Erik van Dam17 okt 2010, 10:48
Laatst bijgewerkt: 17 okt 2010, 10:48
Advertentie

Veel trainers in de wereld zouden niets liever willen, maar Michael Laudrup is van mening dat hij teveel spelers ter beschikking heeft. De trainer van het Spaanse Mallorca laat tegenover het Spaanse AS weten teveel spelers in zijn selectie heeft voor het duel van zondagmiddag met Espanyol. “Ik ben genoodzaakt zes spelers uit de ploeg te laten en dat is gecompliceerd, want dat zijn wel spelers die het waard zijn om in de wedstrijdselectie opgenomen te worden”, aldus de Deen.

/

Het luxeprobleem van Laudrup, dat momenteel met Mallorca de negende plek in de Primera División bezet, leidt dan ook automatisch tot teleurstellingen. “Mensen zijn uiteraard teleurgesteld en dat is volkomen normaal, maar om zoveel mensen uit de ploeg te houden is niet bepaald vriendelijk. Omdat de zeven spelers die er niet bijzitten en de zeven spelers die er wél bijzitten, zijn er meer mensen ontevreden dan dat er mensen tevreden zijn. Dat is een negatief aspect voor mij.”

Laudrup, die van de 25 leden van de selectie liefst 24 fitte spelers kent, vervolgt: “Er zullen spelers zijn die willen vertrekken als ze voor de vijfde week op rij niet deel uitmaken van de selectie die ik samenstel. En natuurlijk is dat een keuze van mijn kant, maar dit gedeelte van de baan die ik heb bevalt mij absoluut niet. Hoewel ik natuurlijk ook wel weet dat dit er gewoon bij hoort”, aldus de oefenmeester.

Bezig met laden …