Lazio dankzij laat eigen doelpunt met een glimlach de winterstop in

Bart Kruyt19 dec 2010, 13:27
Laatst bijgewerkt: 19 dec 2010, 13:27

Lazio gaat met een achterstand van drie punten op lijstaanvoerder AC Milan de winterstop in. De Romeinen profiteerden zondagmiddag optimaal van de nederlaag die de Rossoneri zaterdagavond leden tegen AS Roma, door zelf met 3-2 te winnen van Udinese. Het aantrekkelijke duel in het Stadio Olimpico leek lange tijd op een gelijkspel af te stevenen, maar twee minuten voor tijd bezorgde een eigen doelpunt van Christian Zapata Lazio de volle buit.

/

De open wedstrijd kende een hoop kansen voor beide doelen, wat de amusementswaarde van het duel zeker goed deed. Lazio kende een droomstart van het duel, door al binnen twee minuten spelen op voorsprong te komen. Tommasso Rocchi bracht de bal bij Hernanes, die de score opende met een hard schot vanuit de tweede lijn. Udinese ging direct op zoek naar de gelijkmaker en kreeg daar al een goede kans voor via Kwadwo Asamoah, die naast schoot, voordat Mauricio Isla onbegrijpelijk naast schoot. Pablo Artmero deed het nog slechter en mikte van dichtbij veel te hoog.

De gemiste kansen deden het zelfvertrouwen van Udinese niet goed en Lazio herpakte dan ook het initiatief. Een poging van Mauro Zarate werd gekeerd door Samir Handanovic, terwijl Hernanes de keeper wel wist te passeren, maar op de lat stuitte. Ook Stephan Lichtsteiner scoorde niet, waardoor Lazio met een nipte voorsprong de rust in ging. Die werd kort na rust echter verspeeld, toen Antonio Di Natale Alex Sánchez vond en de Chileen de gelijkmaker binnenkopte.

Lang bleef deze tussenstand niet op het bord staan. Nog geen twee minuten later kwam Lazio opnieuw op voorsprong: ditmaal scoorde verdediger Giussepe Biava uit een hoekschop. Udinese moest opnieuw op jacht naar de gelijkmaker en werd ook nu weer beloond voor haar intenties: German Denis toonde zich een gouden wissel, door met een fraaie kopbal voor de 2-2 te zorgen. Met nog een halfuur op de klok vocht Lazio voor de zege en in extremis kreeg het wat zij zocht. Zapata maakte er twee minuten voor tijd uit een corner onfortuinlijk 3-2 van.