voetbalzone

Lazio hoort straf na racistische bejegeningen van fans richting Romelu Lukaku

Jonathan van Haaster12 jan 2024, 19:26
Laatst bijgewerkt: 24 jul 2024, 19:06
Advertentie

Lazio is bestraft voor het wangedrag van een deel van zijn harde kern. Supporters van de club lieten zich woensdag van hun slechtste kant zien door AS Roma-spits Romelu Lukaku racistisch te bejegenen.

Twee dagen later heeft Lazio een straf gekregen van de Italiaanse voetbalbond. Wegens ‘lomp, racistisch en beledigend gedrag’ richting Lukaku moeten de tribunes waar de fanatieke fans normaliter huisvesten leeg blijven tijdens de thuiswedstrijd tegen Napoli op 28 januari.

Lukaku werd tijdens het duel bij ieder balcontact racistisch bejegend. Vier vakken moeten daarom leeg blijven tijdens het duel met Napoli. Het is niet de eerste keer dat de Belg te maken krijgt met racisme. Zo werd hij daar in april nog het slachtoffer van, toen hij met Inter op bezoek ging bij Juventus.

Daarnaast heeft de club een boete van 50.000 euro gekregen, al heeft die niet met Lukaku te maken. Zo werd er vuurwerk afgestoken en met laserpennen geschenen. Daarnaast werden er ook bierflesjes gegooid door de fanatieke Lazio-fans.

Een kwartier voor tijd liep Roma-middenvelder Edoardo Bove naar de kant, waar Stephan El Shaarawy klaarstond om de middenvelder af te lossen. Bij het verlaten van het veld werd Bove geraakt door een bierflesje.

Ook Roma werd beboet door de Italiaanse voetbalbond. I Giallorossi dienen 15.000 euro over te maken wegens wangedrag van zijn fans.

Ook op het veld ging het mis. Diep in blessuretijd deelde de arbiter rode kaarten uit aan Pedro (twee keer geel) en Sardar Azmoun. Ook Gianluca Mancini kreeg daarna nog een directe rode kaart voorgeschoteld. Lazio won de kwartfinale van de Coppa Italia met 1-0 dankzij Mattia Zaccagni.

{disclaimer_comments_off}

Bezig met laden …