voetbalzone

Lazio in de clinch met talent: ‘Ze steunen hem niet, maar vallen hem aan’

Gijs Freriks22 aug 2016, 19:35
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2016, 19:35
Advertentie

Lazio won zondagavond met 3-4 van Atalanta en deed dat zonder Keita Baldé, die in de wedstrijdselectie ontbrak. De 21-jarige aanvaller claimde last te hebben van een blessure, hoewel de medische tests aangaven dat er niet veel aan de hand was. Lazio vermoedt dan ook dat Baldé niet in actie wil komen om een transfer te forceren.

/

Zaakwaarnemer Roberto Calenda noemt het gedrag van Lazio ‘onverklaarbaar’: “In plaats van dat ze hem beschermen, trekken ze zijn woorden in twijfel en ontketenen ze een openbaar proces tegen de speler. Keita raakte tijdens de training geblesseerd aan de knie. Het mysterieuze is dat de trainer besloot om de speler niet te verdedigen, maar om hem aan te vallen. Dit is oneerlijk. De realiteit is dat de speler nooit respectloos is geweest en dat ook nooit heeft willen zijn. Hij kon gewoon niet spelen vanwege zijn knie.”

“Ik voer geen onderhandelingen over een transfer van Keita, dus hij heeft wat dat betreft ook geen reden om níet te spelen. Hij wil juist graag voetballen, hij is een speler van Lazio”, aldus Calenda in een statement. Lazio laat op zijn beurt in een officiële reactie weten dat de uitslag van de medische test helder was: Keita was niet geblesseerd. Het is onduidelijk hoe speler en club nu weer nader tot elkaar zullen komen.

Bezig met laden …