voetbalzone

Lazio kan Champions League vergeten door halve omhaal Di Natale

Daniel Cabot Kerkdijk20 apr 2013, 22:44
Laatst bijgewerkt: 20 apr 2013, 22:44
Advertentie

De tifosi van Lazio kunnen Champions League-voetbal wel uit hun hoofd zetten. De Romeinen hadden zaterdagavond eigenlijk moeten winnen om de hoop op het kampioenenbal levend te houden, maar gingen op bezoek bij Udinese met 1-0 onderuit; Antonio Di Natale zorgde in Friuli-Venezia Giulia middels een fraaie halve omhaal voor het klassenverschil. Beide partijen hebben nu 51 punten en delen met AS Roma de vijfde plaats, die recht geeft op de voorronde van de Europa League.

/

Het is voor het eerst dat Udinese drie keer op rij in eigen huis wist te winnen van Lazio en de ploeg van Francesco Guidolin startte ook beter in het eigen Stadio Friuli. Kansen leverde dat overwicht echter niet op; de bezoekers kregen zelfs de beste mogelijkheid, maar Miroslav Klose kwam een teenlengte tekort om een voorzet binnen te glijden. Uit de eerste de beste kans kwamen i Zebrette op voorsprong en wie anders dan Di Natale was de gevierde man. Na een combinatie over de linkerflank zette Gabriel Silva de bal voor en de 35-jarige spits zorgde met een geplaatste halve omhaal voor de openingstreffer.

Namens Lazio was Klose voor rust nog tweemaal redelijk dreigend, maar de thuisploeg hield gemakkelijk stand. Het veldspel was niet om over naar huis te schrijven, maar Udinese, dat in de laatste zeven duels maar één keer verloor, had wel een licht overwicht. In de tweede helft was de gastheer ook beter en na een uur leidde dat tot twee grote kansen. Dusan Basta veroverde de bal en omdat Federico Marchetti uit positie stond, waagde hij een poging, maar de Serviër mikte voorlangs. Even later stuitte de Pool Piotr Zielinski na een een-tweetje met Di Natale van dichtbij op Marchetti; dat was dé kans op de 2-0.

Na 65 minuten was het weer bijna raak, maar de wreeftrap van Di Natale zeilde net naast. Lazio, dat in de voorgaande zes wedstrijden slechts eenmaal zegevierde, kon geen vuist maken, ook niet met invaller Hernanes binnen de lijnen. I Biancocelesti hadden in de laatste twintig minuten wel meer balbezit, maar kwamen nooit in de buurt van de eerste zege in Udine sinds april 2007, toen het 2-4 werd. Lazio staat nu acht punten achter op AC Milan, dat met de derde plaats virtueel de CL-voorronde ingaat. Voor zowel Lazio als Udinese lijkt directe plaatsing voor de Europa League, plek vier, het hoogst haalbare.

Bekijk hier het doelpunt van Antonio Di Natale:

Bezig met laden …