Lazio verrast bij Inter en maakt verschillen in Italiaanse top minimaal

Bart Kruyt20 dec 2015, 21:43
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2015, 21:43

De Italiaanse titelstrijd is zondag weer wat spannender geworden. Internazionale leed op het eigen veld een verrassende nederlaag tegen Lazio, waardoor het verschil tussen de koploper en nummer vier Juventus na zeventien speelronden maar drie punten bedraagt. Bij Lazio (met Wesley Hoedt opnieuw in de basis) was Antonio Candreva de gevierde man: hij scoorde twee keer (1-2).

Roberto Mancini, die opvallend genoeg in alle zeventien competitiewedstrijden van dit seizoen een andere opstelling in het veld heeft gestuurd, zal balen als een stekker. De coach zag zijn ploeg nauwelijks voor gevaar zorgen en Mauro Icardi maakte de 1-1 bij de eerste echte kans die Inter kreeg. Dit gebeurde pas na een uur spelen, dus de toeschouwers in het Giuseppe Meazza zagen een teleurstellende eerste helft van de koploper. Lazio kwam op voorsprong via Candreva, die werd gevonden na een ingestudeerde corner en hard binnen schoot. Lazio werd daarmee de tweede ploeg die dit seizoen in de Serie A wist te scoren bij Inter, na Fiorentina. Deze ploeg won met 1-4.

Inter hoopte dit scenario tegen Lazio te kunnen voorkomen en ging in de achtervolging. Er kwamen ook wel een paar moment die voor enige opwinding zorgden, zo werd een schot van Ivan Perisic geblokt en schoot Stevan Jovetic een vrije trap net over, maar de thuisploeg wist geen uitgespeelde kansen te creëren. Kort voor rust kwam Lazio nog bijna op 0-2, toen Felipe Anderson de bal afpakte van Felipe Melo en het schot van de aanvaller geblokt werd, waarna Candreva de rebound van dichtbij over schoot. Inter kwam bij dit moment met de schrik vrij.

In de tweede helft moest de druk verder worden opgevoerd en Inter mocht een vrije trap nemen in het vijandelijke strafschopgebied omdat een vermeende terugspeelbal was opgepakt door Etrit Berisha, maar hier kwam niets uit. Inter bleef worstelen en de gelijkmaker hing dan ook echt niet in de lucht, maar een kwartier in het tweede bedrijf viel de 1-1 toch: Lazio leed balverlies en Perisic bediende met een steekpass Icardi, die de bal onder Berisha door schoof. Inter wilde nu meer, maar het creëren van uitgespeelde mogelijkheden bleef een probleem. Lazio hield eenvoudig stand.

Kort voor tijd schoot Candreva de bezoekers uit Rome zelfs naar de drie onverwachtte punten. Lazio kreeg een strafschop na een overtreding van Felipe Melo op Sergej Milinkovic-Savic en Samir Handanovic wist de inzet vanaf elf meter van Candreva nog te keren, maar werd in de rebound alsnog geklopt. Het zorgde voor frustratie bij Felipe Melo, die kort voor het eindsignaal met een rode kaart van het veld werd gestuurd na een wilde trap waarbij hij het gezicht van Lucas Biglia raakte, maar ook Lazio eindigde met tien man: in blessuretijd kreeg Milinkovic-Savic zijn tweede gele kaart. Inter probeerde nog wel om een gelijkmaker te forceren, maar dit zat er niet in.