voetbalzone

‘Lazio wil Nederlandse middenvelder van vijftien miljoen euro inlijven’

Jonathan van Haaster18 jun 2023, 23:35
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2023, 23:35
Advertentie

Jerdy Schouten gaat mogelijk een fraaie transfer binnen de Serie A maken. De middenvelder van Bologna staat namelijk hoog op het verlanglijstje van Lazio, zo verzekert La Gazzetta dello Sport. Volgens de beroemde roze sportkrant zou de Nederlander vijftien miljoen euro moeten kosten.

Schouten maakte in de zomer van 2019 de overstap van Excelsior naar Bologna. De Italianen betaalden destijds ruim twee miljoen euro, wat een transferrecord voor de Kralingers betekende. De komst van Schouten bleek een schot in de roos voor Bologna. De inmiddels 26-jarige controleur speelde sinds zijn komst 109 duels voor i Rossoblù. Ook vorig seizoen was de eenmalig Oranje-international verzekerd van een plek bij de eerste elf.

Mede dankzij de prestaties van Schouten eindigde Bologna vorig seizoen op een knappe negende plaats. Lazio heeft dat ook gezien en heeft zijn ogen nu laten vallen op Schouten, die nog tot medio 2026 vastligt bij Bologna. Lazio eindigde het afgelopen seizoen knap als tweede achter kampioen Napoli, waardoor de club van trainer Maurizio Sarri in de komende jaargang uitkomt in de Champions League. In de zoektocht naar versterkingen op het middenveld heeft Lazio naast Schouten ook Daniel Boloca (Frosinone), Gedson Fernandes (Besiktas) en Lucas Torreira (Galatasaray) op de radar staan.

Torreira heeft daarbij het voordeel dat hij namens Pescara, Sampdoria en Fiorentina al jarenlang in de Serie A uitkwam. In eerste instantie richtte Lazio zijn pijlen op Jorginho. De club lijkt de komst van de Italiaans international echter uit het hoofd te moeten zetten, daar zijn salaris te hoog zou zijn. Schouten wordt gezien als een goedkoper alternatief. Als de transfer van de middenvelder uit Spijkenisse naar de Italiaanse hoofdstad doorgaat, kan hij debuteren in een Europees toernooi op het hoogste niveau.

Bezig met laden …