voetbalzone

Lazio ziet miljoenen gloren, maar raakt De Vrij per brancard kwijt

Erik van Dam18 aug 2015, 22:41
Laatst bijgewerkt: 18 aug 2015, 22:41
Advertentie

In de laatste voorronde van de Champions League heeft Lazio dinsdag in Rome een overwinning geboekt op Bayer Leverkusen (1-0). Een schot op de paal was lange tijd het maximaal haalbare aan beide kanten, maar Keita Baldé Diao schoot Lazio zo’n kwartier voor het einde toch nog naar de winst. De Italianen reizen dus met een voorsprong af naar Leverkusen, waar volgende week de return wordt gespeeld. Het is de vraag of Stefan de Vrij er dan bij is: hij werd na een botsing per brancard weggedragen.

voetbalzone

Als nummers drie en vier van vorig seizoen in Italië en Duitsland mochten de twee beginnen in het laatste voorportaal van de Champions League en beide teams deden niet echt voor elkaar onder. De Vrij kon er na wat dagen van ziekte gewoon bij zijn en zag hoe teamgenoot Miroslav Klose vroeg over schoot. De geslepen spits was duidelijk op zoek naar een doelpunt tegen zijn landgenoten en toonde zich gretig. Na een half uur spelen leek hij op weg naar de 1-0, maar terwijl hij Bernd Leno voorbij ging speelde hij de bal net te ver voor zich uit: met een ultieme poging raakte zijn schot de paal.

Nog geen minuut daarvoor had Bayer Leverkusen zich ook al in de buurt van Etrit Berisha begeven en daarbij eveneens de paal geraakt. De Albanese keeper was machteloos op een schot van twintig meter van Lars Bender, die dus ook slechts het aluminium trof. Karim Bellarabi had al een keer over geschoten en Hakan Calhanoglu schoot van respectabele afstand net naast. Ook Lazio kreeg nog een kans, maar tevergeefs. Aantrekkelijk was het zeker in Rome, goals bleven helaas achterwege. In de tweede helft kwam Keita erbij voor Klose en voetbalde Lazio zonder pure spits verder.

voetbalzone

De nieuwkomer was vroeg na rust kansrijk, maar kon Leno niet kloppen. Twintig minuten voor tijd gebeurde hetzelfde, toen Keita na voorbereidend werk van Felipe Anderson bij de achterlijn de bal in de voeten kreeg en laag inschoot. Leno kwam echter pijlsnel uit zijn doel en voorkwam de 1-0. Twaalf minuten voor tijd besliste een ingeving van Keita echter de wedstrijd. De nieuwe man veroverde de bal op de middenlijn en zette de sprint in: Kyriakos Papadopoulos liep het hele eind mee maar kreeg hem niet van de bal, waarna Keita via de linkerpaal het doel vond.

Bij die 1-0 bleef het en de vele miljoenen euro’s van de groepsfase van de Champions League komen daardoor voorzichtig in beeld. Duidelijke domper op de feestvreugde was wel het uitvallen van De Vrij. De Nederlandse verdediger kwam in de laatste fase in botsing met een tegenstander en kreeg meteen een brace om zijn nek van de medische staf. Daarna ging de Nederlander per brancard van het veld: de komende dagen moet blijken hoe De Vrij eraan toe is.

Bezig met laden …