Lazovic draagt steentje bij aan simpele overwinning Servië

Bart Kruyt03 sep 2010, 21:00
Laatst bijgewerkt: 03 sep 2010, 21:00

Servië heeft in haar eerste EK-kwalificatiewedstrijd gedaan wat er van haar verlangd werd. De ploeg van Radomir Antic maakte geen fout op bezoek bij de Faeröer Eilanden, dat nooit een vuist kon maken en met 0-3 werd verslagen. Voormalig PSV-er Danko Lazovic, momenteel spelend voor Zenit Sint Petersburg, maakte één van de drie doelpunten.

Lazovic opende na veertien minuten spelen de score, nadat Nikola Zigic eerst nog gestuit werd door Gunnar Nielsen. Vier minuten later wist Dejan Stankovic de marge te verdubbelen met een mooie vrije trap en leek de wedstrijd al vroeg gespeeld te zijn. Servië was in de beginfase immers al veel sterker en zou de voorsprong niet meer uit handen geven.

Servië, overigens zonder de niet opgeroepen Marko Pantelic, bleef na de treffer van Stankovic de bovenliggende partij en kreeg in het restant nog diverse mogelijkheden om de score verder uit te bouwen. Er werd echter pas in de blessuretijd weer gescoord, door Zigic. Kort hierna werd de wedstrijd afgefloten.