voetbalzone

Le Guen baalt van nerveuze houding spelers van Kameroen

Bart Kruyt14 jun 2010, 21:59
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2010, 21:59
Advertentie

De internationals van Kameroen kunnen dinsdag een pittige training verwachten. De Afrikaanse groepsgenoot van Oranje verloor zondag met een minimale marge van Japan en bondscoach Paul le Guen was bijzonder slecht te spreken over de prestatie van zijn spelers: “De nederlaag is teleurstellend, maar de houding van mijn spelers stoort me meer.”

Volgens de Fransman waren zijn spelers veel te nerveus, waardoor een goed resultaat simpelweg niet haalbaar was. “We hebben niet laten zien wat we in huis hebben”, zei Le Guen. “We speelden niet op ons niveau en leden veel balverlies. Natuurlijk is de nederlaag teleurstellend, maar de manier waarop we verloren, doet me meer pijn.”

Le Guen, die tegen de Japanners plotseling met drie aanvallers speelde terwijl hij in de voorbereiding steeds 4-4-2 speelde, zag Keisuke Honda de enige treffer van de wedstrijd maken. “Mijn spelers stonden niet goed opgesteld”, mopperde de bondscoach, die zijn ploeg moet zien voor te bereiden op het treffen met Denemarken. Vervolgens treft Kameroen Oranje nog.

Bezig met laden …