voetbalzone

Le Guen 'in schok' na zeperd tegen voetbaldwerg Gabon

Bart Kruyt14 jan 2010, 07:11
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2010, 07:11
Advertentie

De wedstrijden in de groepsfase van de Afrika Cup blijven verrassingen opleveren. Gabon wist woensdagavond te stunten tegen Kameroen, dat ondanks een hoop kansen een 0-1 nederlaag moest slikken. “Ik ben in schok”, stamelde bondscoach Paul le Guen na afloop.

De keuzeheer van Kameroen had niet veel te zeggen in zijn analyse naar de wedstrijd. “Ik snap niet hoe dit kon gebeuren. Ik zal de beelden van de wedstrijd nog eens bekijken en dan zal ik een betere analyse kunnen geven.” Aanvoerder Samuel Eto’o stelde dat Kameroen vooruit moet kijken: “Dit kan gebeuren in het voetbal. We hebben nog twee groepswedstrijden te gaan en moeten ons dan laten zien.”

Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gemaakt door Daniel Cousin, de spits van Hull City. “Ik ben onwijs gelukkig”, zei hij met veel gevoel voor emotie. “Het is een droom om zo een sterk team als Kameroen te verslaan.” Zijn trainer Alain Giresse vulde aan: “Dit is een enorm goede prestatie. Ik feliciteer de spelers en zeg ze dat ze trots mogen zijn op deze zege.”

Bezig met laden …