voetbalzone

Le Guen komt morrende spelers tegemoet en wijzigt zijn tactiek

Bart Kruyt18 jun 2010, 21:40
Laatst bijgewerkt: 18 jun 2010, 21:40
Advertentie

Het rommelt in de selectie van Kameroen. Bondscoach Paul Le Guen posteerde ervaren spelers als Rigobert Song, Geremi en Alexandre Song op de bank in het verloren groepsduel met Japan en daarnaast moest sterspeler Samuel Eto’o op rechts opereren, in plaats van op zijn favoriete spitspositie. Le Guen belooft beterschap: “Drie andere spelers zullen starten. Daarnaast maak ik kleine wijzigingen in de tactiek”, aldus de Fransman.

Daarmee komt de coach zijn spelers tegemoet: zij vroegen al om aanpassingen. Le Guen wijst de internationals op hun taken. “Zij moeten verantwoordelijkheid tonen. Ik bepaal het team en maak de tactiek, maar zij moeten het invullen”, laat de oefenmeester weten. Geruchten over vermeende vechtpartijen worden door aanvoerder Samuel Eto’o resoluut naar het rijk der fabelen verwezen: “De spelers hebben niet gevochten. En zo lang ik aanvoerder ben zal dat ook nooit gebeuren.”

Kameroen verloor de eerste wedstrijd in groep E met 1-0 van Japan; zaterdag spelen de Afrikanen hun tweede duel tegen Denemarken. De verliezer van die confrontatie lijkt te zijn uitgeschakeld om de achtste finales nog te kunnen bereiken. Donderdag 24 juni treedt Kameroen voor het laatste duel aan tegen Oranje en Japan treft dan Denemarken.

Bezig met laden …