voetbalzone

Le Guen krijgt zijn zin en mag met Kameroen naar het WK

Matthijs van Laar19 nov 2009, 13:40
Laatst bijgewerkt: 19 nov 2009, 13:40
Advertentie
/

De voetbalbond van Kameroen heeft donderdag besloten dat bondscoach Paul Le Guen de juiste kandidaat om de nationale ploeg te leiden tijdens het WK in Zuid-Afrika. De Franse oefenmeester kwalificeerde zich afgelopen weekend met De Ontembare Leeuwen voor de eindronde, maar beschikte niet over een doorlopend contract. Dat is nu wel het geval.

De oud-coach van onder meer Glasgow Rangers en Olympique Lyon zette donderdag namelijk zijn handtekening onder een verbintenis die hem ook de komende zeven maanden keuzeheer van het Afrikaanse land maakt. Daarmee krijgt de oefenmeester zijn zin; zelf gaf hij meteen na de kwalificatie al aan graag door te willen met de ploeg.

“Ik ga dolgraag mee naar het WK en als de bond daar net zo over denkt, dan zal dat ook gebeuren. Het ziet er in ieder geval wel naar uit”, zei Le Guen zaterdag na de 2-0 zege op Marokko, waardoor Kameroen zich kwalificeerde voor het WK. Le Guen werd voor de leeuwen gegooid nadat Kameroen slechts één punt vergaarde uit de eerste twee kwalificatieduels en onderaan stond in de groep. Vervolgens won het land vier keer op rij, waarmee alsnog vrij eenvoudig kwalificatie werd afgedwongen.

Bezig met laden …