voetbalzone

Le Guen: 'Proberen om het WK met opgeheven hoofd te verlaten'

Bart Kruyt23 jun 2010, 19:45
Laatst bijgewerkt: 23 jun 2010, 19:45
Advertentie

Voor Kameroen staat er donderdag niets meer op het spel, maar dat betekent niet dat het Nederlands elftal de punten cadeau zal krijgen. Oranje heeft aan een punt genoeg op de groepsfase winnend af te sluiten maar Kameroen wil daar niet aan meewerken. “We moeten proberen om het toernooi met opgeheven hoofd te verlaten”, zei bondscoach Paul le Guen.

/

Kameroen verloor de eerste twee groepswedstrijden en ligt daardoor al uit het toernooi, maar hoopt met een zege afscheid te kunnen nemen. “Dit is een grote wedstrijd, er staat veel prestige op het spel”, zei Le Guen. “We hebben de afgelopen wedstrijden alles gegeven, maar helaas twee keer verloren. Dat is pijnlijk, maar we moeten proberen om het toernooi op een goede manier af te sluiten. De trots van het land staat op het spel.”

"Het zal zwaar worden", vervolgde de coach, die weet waar Kameroen rekening mee moet houden: "Robben, Sneijder, Van der Vaart, Van Persie, Van Bommel, De Jong...dat zijn allemaal grote spelers, die spelen in de top van Europa. Ze zijn gewend om grote wedstrijden te spelen. Het zal voor ons heel zwaar worden om tegen dit team te spelen, favoriet zijn we uiteraard zeker niet. Maar we gaan keihard vechten voor een goed resultaat.”

Bezig met laden …