voetbalzone

Le Guen weigert pers te woord te staan na 'spookdoelpunt' Egypte

Bart Kruyt26 jan 2010, 07:45
Laatst bijgewerkt: 26 jan 2010, 07:45
Advertentie

De teleurstelling bij Kameroen na de uitschakeling in de Afrika Cup was enorm. De opponent van het Nederlands elftal op het WK verloor maandagavond met 1-3 van Egypte, onder meer door een ‘treffer’ die de doellijn nooit gepasseerd had. Bondscoach Paul le Guen was ontgoocheld en weigerde na afloop de pers te woord te staan.

/

Spelers die wél wilden reageren, werden vooral geconfronteerd met het winnende doelpunt van de recordbrekende Achmed Hassan. De aanvoerder, die zijn 170ste interland voor Egypte speelde, zag zijn vrije trap via de onderkant van de lat terecht het veld in stuiteren. De bal had de doellijn niet gepasseerd, maar de grens- en scheidsrechter oordeelden anders, waardoor het duel in het slot kwam te zitten.

Samuel Eto’o weigerde op het opmerkelijke voorval terug te kijken. “Dit is voetbal”, was het enige wat de spits van Internazionale erover kwijt wilde. “Het is niet eerlijk, maar we kunnen het niet terugdraaien. Ik denk dat we trots mogen zijn op onze prestatie: wij voetbalden, maar Egypte won. We hadden een beter resultaat verdiend maar we gaan ons nu op het WK richten.”

Bezig met laden …