voetbalzone

Le Guen wil blijven als bondscoach bij gekwalificeerd Kameroen

Matthijs van Laar15 nov 2009, 11:43
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2009, 11:43
Advertentie
/

Paul Le Guen hoopt als bondscoach mee te kunnen naar het WK in Zuid-Afrika. Het contract van de Franse oefenmeester van Kameroen, die werd aangesteld met als taak zich te plaatsen voor het eindtoernooi, liep zaterdag na de 2-0 zege op Marokko op z’n eind. “Ik ga dolgraag mee naar het WK”, liet hij weten in de lokale media.

“Komend weekend heb ik een afspraak met de bondsofficials”, aldus Le Guen na de overwinning die de kwalificatie van De Ontembare Leeuwen definitief maakte. “Ik ga dolgraag mee naar het WK en als de bond daar net zo over denkt, dan zal dat ook gebeuren. Het ziet er in ieder geval wel naar uit.”

Le Guen werd voor de leeuwen gegooid nadat Kameroen slechts één punt vergaarde uit de eerste twee kwalificatieduels en onderaan stond in de groep. Met de voormalig coach van onder meer Paris Saint-Germain, Glasgow Rangers en Olympique Lyon aan het roer won het land vier keer op rij, waarmee alsnog vrij eenvoudig kwalificatie werd afgedwongen.

“Het belangrijkste daarin is het talent van de spelers”, vindt Le Guen. “We hebben geen drastische veranderingen doorgevoerd, maar wel heb ik iets aan de dynamiek van het team proberen te veranderen. Ik wil dat spelers met hun hart spelen voor het vaderland en heb ervoor gezorgd dat alle condities rondom te ploeg optimaal waren.”

Bezig met laden …