League Cup prooi voor Glasgow Rangers

16 mrt 2008, 18:37
Laatst bijgewerkt: 16 mrt 2008, 18:37
Glasgow Rangers heeft zondag de League Cup veroverd. De ploeg van Walter Smith rekende in de finale moeizaam af met Dundee United. De koploper van de Schotse Premier League was beter in het nemen van strafschoppen, nadat de verlenging in een 2-2 gelijkspel had geresulteerd.

Dundee United kwam twee keer op voorsprong. In de 34e minuut tekende Noel Hunt voor 1-0, maar vijf minuten voor tijd voorkwam invaller Kris Boyd een verrassing van The Tangarines. In de verlenging bracht de Nederlander Mark de Vries de fans van Dundee United opnieuw in extase met de 2-1.

Ook die voordelige marge kon de ploeg van de Nederlandse spits niet over de streep brengen. Boyd dwong met zijn tweede treffer de strafschoppenserie af, die gunstig uitviel voor de Rangers. De aanvaller onderstreepte zijn glansrol bij de cupwinnaar door de beslissende penalty te benutten.