voetbalzone

League One-club greep naast Rashford: ‘Een week later debuteerde hij’

Daniel Cabot Kerkdijk09 jun 2016, 23:49
Laatst bijgewerkt: 09 jun 2016, 23:49
Advertentie

Crewe Alexandra greep afgelopen seizoen naast de komst van Marcus Rashford. De League One-club probeerde de aanvaller gedurende de voetbaljaargang van Manchester United te huren, maar daar zag Warren Joyce, coach van United Onder-21, geen heil in. Rashford had op dat moment nog geen enkele minuut in de hoofdmacht gespeeld.

/

“Ik sprak met Joyce over een eventuele huur van Rashford”, zo vertelt James Collins, assistent-trainer van manager Steve Davis, in gesprek met Sky Sports. “Hij vertelde dat het niet kon, omdat hij Rashford nodig had voor hun Onder-21. Een week later maakte hij zijn debuut voor het eerste elftal en de rest is geschiedenis.” Saillant: Crewe Alexandra eindigde op de laatste plaats en speelt komend seizoen in de League Two.

Rashford, achttien jaar, maakte in februari zijn debuut en was in achttien officiële duels goed voor acht treffers. Twee weken geleden maakte de tiener zijn debuut als A-international en groeide hij tegen Australië uit tot de jongste doelpuntenmaker in de geschiedenis van the Three Lions. Roy Hodgson heeft Rashford opgenomen in de EK-selectie.

Bezig met laden …