voetbalzone

Lecce en Cesena dwingen rechtstreekse promotie naar Serie A af

Matthijs van Laar30 mei 2010, 17:59
Laatst bijgewerkt: 30 mei 2010, 17:59
Advertentie

Lecce en Cesena spelen komend seizoen in de Serie A. De twee clubs veroverden hun ticket voor de elite-competitie van Italië op de 42ste speeldag in de Serie B. Lecce had genoeg aan een 0-0 gelijkspel tegen Sassuolo, terwijl Cesena met 0-1 won bij Piacenza en daardoor tweede werd in de eindrangschikking. De nummers drie tot en met zes strijden met elkaar om de derde en laatste promotieplaats.

Het kampioenschap in de Serie B betekent dat Lecce na één jaar weer terugkeert op het hoogste niveau. Vorig jaar eindigde de ploeg uit het zuiden van Italië kansloos onderaan in de Serie A, maar volgend seizoen volgt dus een herkansing. Cesena, dat optimaal profiteerde van het verlies van Brescia bij Padova, speelde in het seizoen 1989/1990 voor het laatst in de Serie A.

Brescia, Sassuolo, Torino en Cittadella gaan nu onderling uitmaken wie het derde en laatste plaatsbewijs bemachtigt. Lecce, Cesena en één van de vierde eerder genoemde ploegen nemen de plekken in van de gedegradeerden Atalanta Bergamo, Siena en Livorno.

Bezig met laden …