voetbalzone

Lecce pakt laatste ticket naar Serie A

15 jun 2008, 22:40
Laatst bijgewerkt: 15 jun 2008, 22:40
Advertentie
US Lecce keert na een afwezigheid van twee seizoenen terug in de Serie A. De formatie van Giuseppe Papadopulo won vanavond de finale van de play-offs ten koste van Albinoleffe en gaat samen met Bologna en Chievo naar de hoogste Italiaanse divisie. De drie ploegen nemen de plaatsen van Empoli, Parma en Livorno in.

Lecce en Albinoleffe verschenen in de finale van de play-offs nadat zij zich eerder hadden ontdaan van respectievelijk Pisa en Brescia. Elvis Abbruscato groeide in de finale, die twee wedstrijden duurde, uit tot de grote man. De spits scoorde vorige week al het enige doelpunt op bezoek bij Albinoleffe (0-1); zondagavond was hij in eigen huis opnieuw trefzeker. Dat Francesco Ruopolo er nog 1-1 van maakte deed er uiteindelijk niet toe.

Lecce speelde in het seizoen 2005/2006 voor het laatst in de Serie A. De formatie eindigde destijds net onder de streep en degradeerde samen met Treviso en het wegens een omkoopschandaal bestrafte Juventus naar de Serie B. Volgend seizoen komt Lecce de Oude Dame opnieuw tegen; dan staan de ploegen weer gewoon tegenover elkaar in de Serie A.
Bezig met laden …