voetbalzone

Leeds-supporters eren overleden Speed met elf minuten gezang

Bart Kruyt29 nov 2011, 23:10
Laatst bijgewerkt: 29 nov 2011, 23:10
Advertentie

Het nieuws dat Gary Speed zichzelf van het leven is beroofd is in Groot-Brittannië als een doffe dreun aangekomen. Voor aanvang van alle wedstrijden die ook dit weekend nog gespeeld worden zal er een minuut stilte gehouden worden voor de bondscoach van Wales, die zondag door zijn vrouw dood werd aangetroffen. Speed heeft zichzelf opgehangen en werd 42 jaar oud.

Speed speelde het grootste gedeelte van zijn loopbaan voor Leeds United, dat dinsdagavond in actie kwam tegen Nottingham Forest. De Welshman droeg lange tijd rugnummer elf op zijn rug en na elf minuten kwamen de Leeds-fans met een indrukwekkend eerbetoon, door elf minuten lang non-stop te zingen voor het overleden clubicoon. De spelers deden ook een duit in het zakje, door met 4-0 te winnen van Nottingham.

Welshman Craig Bellamy had ook een fraai eerbetoon in petto voor zijn overleden voetbalvriend. De aanvaller van Liverpool, die voor aanvang van het bekerduel met Chelsea met tranen in zijn ogen luisterde naar de minuut applaus die was gepland, had twee uitstekende assists in huis. Daardoor won Liverpool met 0-2 en bekerde het door naar de halve finale van de Carling Cup.


Bezig met laden …