voetbalzone

Leeds United zet weg terug naar boven in met rentree in Championship

Erik van Dam08 mei 2010, 19:16
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2010, 19:16
Advertentie

Supporters van Leeds United zien vanaf volgend seizoen weer iets meer aansprekende tegenstanders op bezoek komen op Elland Road. De drievoudig landskampioen verzekerde zich zaterdag van de tweede plaats in de derde divisie en promoveert zodoende, in het kielzog van kampioen Norwich, naar het Championship. Het is inmiddels zes jaar geleden dat de roemruchte club voor het laatst actief was in het Premiership.

Aan het begin van de eeuw ging het plotseling bergafwaarts met Leeds United. De schuldenlast stapelde zich op en de club was genoodzaakt haar beste spelers de deur uit te doen of een bod van andere clubs op hen te accepteren. Onder die groep spelers bevonden zich namen als Mark Viduka, Lee Bowyer, Paul Robinson en Jonathan Woodgate.

Zaterdag had het aan een 2-1 overwinning tegen Bristol echter genoeg om promotie naar het tweede niveau af te dwingen. Voor de laatste speeldag hadden The Whites één punt voorsprong op Milwall en twee op Chalton Athletic. Winst was dus noodzakelijk om de tweede plaats, die recht geeft op directe promotie, vast te houden. Johnny Howson en Jermaine Beckford maakten een 1-0 achterstand ongedaan tot een 2-1 voorsprong en zege.

Bezig met laden …