voetbalzone

Leekens grijpt met Al-Hilal naast landstitel

13 apr 2009, 12:23
Laatst bijgewerkt: 13 apr 2009, 12:23
Advertentie
Georges Leekens is er niet in geslaagd de landstitel in Saudi-Arabië te prolongeren. De voormalig trainer van Lokeren, die twee weken geleden in dienst trad bij regerend landskampioen Al-Hilal, verloor op de laatste speeldag van de Saudische competitie met 2-1 van koploper Al-Ittihad, dat al een voorsprong van twee punten had.

Al-Ittihad had in Riyadh aan een gelijkspel voldoende om de tweede landstitel in de afgelopen drie jaar te vieren. De bezoekers kwamen via Naif Hazzazi vroeg op voorsprong en stonden na twintig minuten al tegenover tien man, na de rode kaart voor Khalid Aziz. Mirel Radoi zorgde echter vanaf de stip voor de gelijkmaker.

Na ruim een uur spelen gooide Hicham Aboucherouane het duel in het slot en was de achtste landstitel uit de clubgeschiedenis een feit. Al-Ahli eindigt na een 1-0 zege op Al-Hazm als derde, terwijl Al-Shabab ondanks een 1-0 nederlaag het seizoen op een vierde plaats afsluit. Het is onduidelijk of het contract van Leekens wordt verlengd.

Leekens is de opvolger van de Roemeense trainer Cosmin Olaroiu op, die werd ontslagen nadat hij een shirt met de afbeelding van prins Sultan Ben Abdel Aziz op de grond had gegooid. Dat werd door de koninklijke familie als een ernstige belediging gezien. In het verleden was Leekens onder meer werkzaam als bondscoach van België.
Bezig met laden …