voetbalzone

Leerdam: 'Ik ben niet bezig met het Nederlands elftal'

Bart Kruyt15 dec 2013, 22:46
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2013, 22:46
Advertentie

Kelvin Leerdam scoorde ook tegen NAC Breda weer en staat nu al op zeven doelpunten in dit seizoen. Een opvallend hoog aantal voor een verdediger, die bezig is aan een sterk voetbaljaar. In de media wordt er al gespeculeerd over een mogelijke uitnodiging voor het Nederlands elftal, maar Leerdam zegt in gesprek met NUsport dat hij daar helemaal niet mee bezig is.

/

De verdediger blijft nuchter. "Ik ben nog nooit opgeroepen en heb nog nooit op een lijstje gestaan. Natuurlijk zou het leuk zijn, maar ik ben er niet mee bezig", beweert Leerdam. "De man die schrijft heeft de macht om spelers te pushen, vooruit te duwen en in de picture te brengen", doelt hij op de speculerende media. "Zo zijn er meer spelers die in aanmerking komen voor de nationale ploeg, ook buitenlandse spelers. Laten we vooral doorgaan waar we mee bezig zijn."

Louis van Gaal haalde Davy Pröpper en Patrick van Aanholt al eens bij Oranje en volgens Peter Bosz komen er nog wel meer van zijn spelers in aanmerking voor een oproep. "In principe zijn nu alle Nederlanders van Vitesse kandidaat voor Oranje. We hebben Jan-Arie van der Heijden en Marko Vejinovic, die het goed doen, maar er zijn meer jongens die prima presteren", zei Bosz eerder dit weekend nog.

Bezig met laden …