voetbalzone

Leerdam is basisplek direct kwijt: 'Kies nu voor anderen'

Bart Kruyt31 okt 2012, 14:06
Laatst bijgewerkt: 31 okt 2012, 14:06
Advertentie

Kelvin Leerdam deed dit seizoen in alle tien de competitiewedstrijden van Feyenoord mee, maar de vraag is hoeveel duels er nog bij zullen komen. De middenvelder heeft woensdag aangegeven dat hij zijn aflopende contract in Rotterdam niet wil gaan verlengen en Ronald Koeman is daar erg teleurgesteld over. Hij kondigt aan dat Leerdam zijn basisplaats bij deze is kwijtgeraakt.

/

Koeman schuift de exponent uit de eigen jeugdopleiding aan de kant. "Ik kies vanaf nu voor anderen op zijn positie: Ruud Vormer, Harmeet Singh of Tonny Vilhena, daar ben ik nog niet over uit", zei de oefenmeester tegen NUsport. "Ik vind het jammer dat Kelvin vertrekt, want ik ben een fan van hem en heb altijd goed met hem gewerkt. Maar ik kies nu voor de toekomst van de club."

Leerdam werd opgeleid bij Feyenoord en maakte in 2008 zijn debuut voor het eerste elftal. De middenvelder speelde tot dusver 95 competitiewedstrijden voor de club, waarvan tien in het lopende seizoen: zeven keer begon hij in de basis, drie keer kwam hij als invaller binnen de lijnen. Afgelopen zondag deed Leerdam nog negentig minuten mee in de Klassieker tegen Ajax.

Bezig met laden …