voetbalzone

‘Leerdam is niets minder dan Van Rhijn, en zou kiezen voor Van Aanholt’

Peter Nusselder03 jun 2013, 13:51
Laatst bijgewerkt: 03 jun 2013, 13:51
Advertentie

Als het aan Willem van Hanegem ligt, is er tijdens het EK Onder-21 in Israël geen plaats voor de Ajacieden Ricardo van Rhijn en Daley Blind in de basisopstelling van Jong Oranje. Bondscoach Cor Pot zal het duo hoogstwaarschijnlijk opstellen als vleugelverdedigers, maar de voormalig Feyenoorder betwijfelt of dat een goede keuze is. Ook maakt de Kromme zich zorgen over Kevin Strootman.

/

Van Hanegem zou in de defensie net zo lief Kelvin Leerdam van Feyenoord en Vitesse-linkback Patrick van Aanholt op de flanken zien. “Leerdam is volgens mij namelijk niets minder dan Van Rhijn. Ja, Leerdam heeft minder gespeeld omdat hij bij Feyenoord uit beeld raakte. Maar dat is geen argument, anders hadden ze hem thuis moeten laten”, laat Van Hanegem weten in het Algemeen Dagblad.

“Blind heeft zich ontwikkeld, hij krijgt van Pot zeker de voorkeur omdat hij A-international is? Maar ik zou toch kiezen voor Van Aanholt”, vervolgt de oud-international, die zich voorts afvraagt waarom de bondscoach zo gecharmeerd is van PSV-middenvelder Strootman. “Zoals hij de laatste weken bij PSV speelde, daar ben ik echt van geschrokken. Soms wist ik niet wat ik zag. Juist in de wedstrijden waarin de beslissingen vielen, had ik hem willen zien”, laat Van Hanegem weten over de linkspoot.

Bezig met laden …