voetbalzone

Leerdam lijkt Vitesse te vergeten: ‘Fred was voor mij belangrijk persoon’

Peter Nusselder28 mei 2013, 10:05
Laatst bijgewerkt: 28 mei 2013, 10:05
Advertentie

Kelvin Leerdam houdt niet langer rekening met een overgang naar Vitesse. De verdediger, wiens contract met Feyenoord afloopt, was in januari al dicht bij een vertrek naar Arnhem en leek deze zomer sowieso de overstap te maken naar de Gelderse club. Het heeft er echter alle schijn van dat de transfer van de baan is; waar Leerdam dan wél zal spelen is voor hemzelf ook nog niet duidelijk.

/

Het is daarentegen helder dat de jeugdinternational, die zich momenteel met Jong Oranje voorbereidt op het EK Onder-21 in Israël, zich geen zorgen maakt over zijn sportieve toekomst; Leerdam weet dat voldoende clubs in hem geïnteresseerd zijn en sluit niet uit dat hij alsnog een akkoord zal bereiken over een langer verblijf bij Feyenoord. Vitesse lijkt hoe dan ook niet zijn nieuwe werkgever te worden.

Fred Rutten was de drijvende kracht achter de Arnhemse poging om Leerdam, die ook op het middenveld uit de voeten kan, na dit seizoen in te lijven. Nu de coach vertrokken is zijn de kansen op een vertrek naar Vitesse zo goed als verkeken. “Fred was voor mij een belangrijk persoon om naar Vitesse te gaan”, vertelt Leerdam aan Sp!ts. “Nu hij weg is, is er voor mij een hele belangrijke basis weggevallen.”

Bezig met laden …