voetbalzone

Leerdam memoreert 10-0 nederlaag bij PSV: ‘Voor mij nu extra lekker’

Daniel Cabot Kerkdijk08 dec 2013, 06:15
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2013, 06:15
Advertentie

Kelvin Leerdam had zaterdag een productief aandeel in de historische 2-6 overwinning van Vitesse op PSV. Zijn doelpunt in Eindhoven was alweer zijn zesde van het seizoen. De rechterverdediger weet echter dat het in het stadion van PSV ook heel anders kan aflopen. Drie jaar geleden leed hij in dienst van Feyenoord een monsternederlaag: de Rotterdammers verloren met 10-0.

“Het voelt goed, zeker voor mij persoonlijk is het nu extra lekker. Ik heb hier een verleden dat ik 10-0 verloren heb”, vertelde Leerdam aan Voetbal International. In tegenstelling tot trainer Peter Bosz vond Leerdam de uitslag niet geflatteerd. “In de tweede helft waren de krachten bij hen op en konden we ons spelletje spelen. Dan straf je af dat ze één op één tegen ons speelden. De 6-2 was niet geflatteerd.”

Vitesse blijft door de overwinning koploper van de Eredivisie, maar volgens Leerdam is de titel momenteel geen gespreksonderwerp in de kleedkamer. “We kijken van wedstrijd tot wedstrijd. Ajax is een grote club in Nederland die moet uitspreken kampioen te worden”, benadrukte Leerdam, die wel erkende dat het een mooi seizoen voor de Gelderlanders kan worden.

Bezig met laden …