voetbalzone

Leerdam repliceert Feyenoord: 'Misschien zegt dat wel voldoende'

Daniel Cabot Kerkdijk09 nov 2012, 07:00
Laatst bijgewerkt: 09 nov 2012, 07:00
Advertentie
/

Kelvin Leerdam is in korte tijd tot de schlemiel van Feyenoord uitgegroeid. De verdediger annex middenvelder maakte onlangs bekend dat hij zijn aflopende contract niet zal verlengen. Dat kost Leerdam echter zijn basisplaats bij de Rotterdammers en mogelijk ook bij Jong Oranje, zo maakten Ronald Koeman en Cor Pot in de afgelopen dagen duidelijk. Leerdam claimt dat hij een weloverwogen beslissing heeft genomen.

Leerdam stelt dat hij in zijn beslissing de afgelopen jaren heeft laten meewegen. "Wees eerlijk, deze trainer heeft mij aantoonbaar beter gemaakt, ik speel vrijwel altijd", vertelt Leerdam in het Algemeen Dagblad. "En toch teken ik niet bij, Dan moet er toch iets aan de hand zijn."

Leerdam verwijt de clubleiding van Feyenoord onder meer dat hij al jaren onder de voorwaarden van zijn eerste profcontract speelt, ondanks de belofte per brief in 2010 om over nieuwe voorwaarden te gaan praten. "Waarom Feyenoord mij in de media zo heeft neergezet, weet ik niet. Overal in de eredivisie lopen spelers rond die hun aflopende contract niet verlengen. Bij andere clubs hoor ik dit nooit."

"Ik ben bezig aan mijn vijfde seizoen bij Feyenoord en dien dan netjes mijn contract uit", besluit Leerdam zijn relaas. "Blijkbaar is dat een zonde. Ik ben de zoveelste zelf opgeleide speler die weigert bij te tekenen. Misschien zegt dat wel voldoende." Leerdam is het niet eens met de beslissing van Koeman, die hem na het stuklopen van de onderhandelingen niet meer opstelde. "Ik vind dat de sterkste spelers moeten spelen, ongeacht hun contractduur. Bij andere clubs hoor ik dit nooit. Ik heb de trainer verteld dat hij ook speler is geweest en dat hij het moet kunnen begrijpen. En ik heb nooit gezegd dat ik wil vertrekken. Ik heb alleen een aanbieding naast mij neergelegd."

Twijfelgeval
Bruno Martins Indi kampt in de aanloop naar het duel met Roda JC Kerkrade met voedselvergiftiging. De verdediger sloeg na de oefensessie van woensdag ook de training van donderdag over, maar meldde zich wel in De Kuip om aan zijn herstel te werken.

Bezig met laden …