voetbalzone

Legende overweegt terugkeer naar Premier League: ‘Ik voetbal nog graag’

Daniel Cabot Kerkdijk02 okt 2016, 09:26
Laatst bijgewerkt: 02 okt 2016, 09:26
Advertentie

Steven Gerrard sluit niet uit dat hij ook komend jaar nog actief is in de voetballerij. Het contract van de 36-jarige middenvelder met Los Angeles Galaxy loopt in december af. De oud-international is er nog niet uit of hij zijn loopbaan met enkele maanden of zelfs een jaar verlengt, of een begin gaat maken aan een carrière als trainer.

/

"Ik weet nog niet of ik nog iets langer wil doorgaan met mijn loopbaan of er een punt achter moet zetten", zo erkent Gerrard, die vorig jaar de overstap van Liverpool naar Californië maakte. "Ik ben er nog niet honderd procent uit. Ik voetbal nog graag, ga graag naar trainingen toe en wil nog steeds elke wedstrijd winnen."

"De Premier League? Als ik nog door kan gaan en er zijn mogelijkheden om ergens zes of twaalf maanden aan de slag te gaan, dan zal ik dat in overweging nemen. Maar als ik geen opties heb, dan ga ik proberen om mijn trainerspapieren te bemachtigen en zullen we zien wat er gebeurt. Wellicht is het een obsessie, maar ik speel nog graag. Gestopt is gestopt en daarom wil ik nog graag door als ik me goed voel."

Gerrard kwam in het tenue van Liverpool tot 710 duels en 186 doelpunten. De middenvelder maakte in juli 2015 zijn debuut voor LA Galaxy en speelde tot dusver 36 officiële duels (5 treffers) voor de Major League Soccer-club, die momenteel derde in de West Conference staat.

Bezig met laden …