voetbalzone

Legende Rufer snapt selectiebeleid bondscoach Nieuw-Zeeland niet

Daniel Cabot Kerkdijk16 mei 2010, 09:37
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2010, 09:37
Advertentie

Wynton Rufer, de beste voetballer die Nieuw-Zeeland ooit heeft voortgebracht, plaatst vraagtekens bij de selectie van bondscoach Ricki Herbert voor het komende WK in Zuid-Afrika. De voormalig aanvaller gaf Herbert en zijn staf naar eigen zeggen een lijst met acht spelers die een kans verdienden. "Of ze naar mij hebben geluisterd? Je maakt zeker een grap", vertelt Rufer zondag cynisch in The Herald.

Op de lijst stonden onder meer de namen van Stefan Marinovic (Wiesbaden, op proef bij Everton), verdediger annex middenvelder Michael Fitzgerald en jeugdinternational Andrew Milne van Glasgow Rangers. Alleen Chris Wood, op de loonlijst van West Bromwich Albion, kreeg een uitnodiging van Herbert. "Ik denk niet dat zij ooit van de namen op mijn lijst hadden gehoord", vertelt Rufer. "Het zijn allemaal professionals en/of aanstormende talenten en ze zijn over het hoofd gezien."

"Iedereen wist dat de selectie voor het WK voor een groot deel min of meer vaststond, maar bij sommige spelers heb ik mijn twijfels. De begrotingen van de clubs waar de door mij aanbevolen spelers onder contract staan zijn minimaal twee keer zo hoog als van de clubs van de meeste internationals. Waarom kiest men niet voor spelers die wekelijks op professioneel niveau hun kwaliteiten laten zien? Fitzgerald is na mij pas de tweede Kiwi die in Japanse J-League een contract heeft verdiend."

Bezig met laden …