voetbalzone

Lehmann accepteert na 'goed gesprek' boete van 40.000 euro

Matthijs van Laar17 dec 2009, 15:40
Laatst bijgewerkt: 17 dec 2009, 15:40
Advertentie

Jens Lehmann heeft de 40.000 euro boete die hij opgelegd kreeg van zijn club VfB Stuttgart geaccepteerd. De doelman liet zich onlangs negatief uit over zijn werkgever, nadat zij trainer Markus Babbel aan de straat had gezet. Volgens Lehmann had er meer naar de lange termijn moeten worden gekeken, en was het ontslag dan ook onterecht.

/

Stuttgart besloot vervolgens om de oud-international te beboeten, omdat hij zijn uitspraken in de openbaarheid deed in plaats van binnenskamers. “Kritiek is prima, maar dat dient dan wel intern te gebeuren”, reageerde voorzitter Horst Heldt afgelopen week. Naast een schriftelijke waarschuwing kreeg Lehmann ook een boete, die hij na een goed gesprek heeft geaccepteerd.

“Daar is alle lucht geklaard en alle onenigheid uit de weg geruimd”, zei Horst donderdag. In eerste instantie had Lehmann geweigerd het geld op te hoesten, omdat hij het niet eens was met de motivering. De goalie, die de voorbije weken wel vaker in opspraak raakte vanwege merkwaardige uitingen zowel binnen als buiten het veld, bergt hoogstwaarschijnlijk na dit seizoen zijn keepershandschoenen definitief op.

Bezig met laden …