voetbalzone

Lehmann bergt keepershandschoenen na 22 seizoenen voorgoed op

Erik van Dam08 mei 2010, 19:53
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2010, 19:53
Advertentie

Jens Lehmann heeft zaterdag zijn profcarrière beëindigd. De veertigjarige doelman beleefde in de wedstrijd van VfB Stuttgart tegen TSG Hoffenheim zijn laatste minuten als profkeeper. “Het was vandaag nog één keer echt melancholisch. Ik was me er zeer van bewust, dat ik mijn allerlaatste wedstrijd keepte”, stelde Lehmann na afloop.

/

Lehmann’s carrière begon in 1988 bij Schalke 04. Met die club kroonde hij zich in 1997 tot UEFA Cup-winnaar. Een jaar later vertrok hij bij die Königsblauen en ging hij aan de slag bij AC Milan. Het avontuur in Italië duurde maar kort en Lehmann speelde niet meer dan vijf duels. Borussia Dortmund haalde hem weer terug naar de Bundesliga, waar de keeper nog vierenhalf seizoen zou keepen. Met Dortmund werd hij in 2001/02 weer kampioen.

In de zomer van 2003 verkaste de 61-voudig Duits international naar Arsenal, waarmee hij de Premier League wist te winnen. Bij zijn afscheid van de Londenaren in 2008 stopte hij ook als international. Later liet hij nog doorschemeren graag mee te willen gaan naar het WK 2010, maar bondscoach Joachim Löw deed geen beroep meer op de veteraan.

De laatste twee seizoenen sloot Lehmann af bij VfB Stuttgart, waar hij nog gewoon eerste keus was. Zijn aflopende contract zal echter niet verlengd worden. “Opvallend genoeg krijg ik in de laatste wedstrijd nog een doelpunt tegen uit een standaardsituatie”, liet Lehmann na afloop weten aan de officiële clubwebsite. “Ik geloof niet, dat ons dat al eerder is overkomen bij Stuttgart. Het was in ieder geval een zeldzaam verschijnsel.”

Bezig met laden …