voetbalzone

Lehmann hoort drie wedstrijden schorsing tegen zich eisen

Daniel Cabot Kerkdijk16 dec 2009, 10:13
Laatst bijgewerkt: 16 dec 2009, 10:13
Advertentie

Jens Lehmann kan voorlopig niet het doel van VfB Stuttgart verdedigen. De doelman van de Bundesligist heeft woensdag een schorsing van drie competitiewedstrijden tegen zich horen eisen. De omstreden Lehmann zag afgelopen weekeinde tegen FSV Mainz 05 in de slotfase een rode kaart.

/

Drie minuten voor tijd werd Lehmann geprovoceerd door Mainz-aanvaller Aristide Bancé. De oud-international zette vervolgens zijn rechterschoen op de linkerschoen van Bancé. Wolfgang Stark, de dienstdoende scheidsrechter, ontging het incident niet, en stuurde de doelman naar de kleedkamers.

Door de uitsluiting van Lehmann verspeelde Stuttgart in extremis dure punten. Eugen Polanski toonde zich oog in oog met reservedoelman Sven Ulreich koelbloedig, en bezorgde zijn ploeg op de valreep een verdiend punt. Lehmann kwam de afgelopen weken door diverse omstandigheden negatief in het nieuws, maar zowel het bestuur als de selectie blijft achter de veteraan staan.

Als Lehmann zijn gedrag echter niet verbetert, is het einde verhaal voor de oud-doelman van Arsenal, zo schrijven diverse Duitse media. Lehmann gedraagt zich binnen de selectie merkwaardig. Zo draagt hij als enige geen trainingspak na de wedstrijd, maar een maatpak. Daarnaast neemt hij nog weleens een taxi terwijl de rest van het team met de bus gaat. In een interview liet Lehmann weten zich maar moeilijk te kunnen moitiveren om tegen degradatie te voetballen.

Bezig met laden …