voetbalzone

Lehmann 'kan het niet opbrengen' om als derde doelman naar WK te gaan

Bart Kruyt05 mei 2010, 17:28
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2010, 17:28
Advertentie

Jens Lehmann verwacht niet dat hij door Joachim Löw wordt opgeroepen om met Duitsland naar het WK te gaan. De veteraan van VfB Stuttgart is één van de kandidaten om de plek van René Adler in te nemen, maar rekent nergens op. Zelfs wanneer hij een uitnodiging krijgt, zal Lehmann daar ernstig over moeten nadenken.

/

De inmiddels veertigjarige doelman zette twee jaar geleden een punt achter zijn interlandloopbaan, na de verloren EK-finale tegen Spanje. “Mijn doel was altijd om in stijl te stoppen bij de Duitse ploeg”, werd de goalie geciteerd door TZ. “Dat is gelukt. Ik denk niet dat ik het zou kunnen opbrengen om achter Manuel Neuer en Tim Wiese op de tribune te moeten zitten in Zuid-Afrika.”

Als derde doelman gaat waarschijnlijk Hans-Jörg Butt mee, die dit seizoen onder de lat stond bij Bayern München. “Maar als ik hem was zou ik geen genoegen nemen met een rol als derde doelman”, zei Lehmann, altijd goed voor het op gang brengen van een discussie. “Hij heeft een goed seizoen gedraaid en verdiend een eerlijke kans om eerste doelman te worden.”

Bezig met laden …