voetbalzone

Lehmann pakt bril af van boze fan: 'Ik schaam me voor de incidenten'

Bart Kruyt18 dec 2009, 10:04
Laatst bijgewerkt: 18 dec 2009, 10:04
Advertentie

Jens Lehmann is van zichzelf geschrokken. De keeper van VfB Stuttgart valt de laatste tijd vooral op vanwege rare capriolen en was afgelopen weekend nog verantwoordelijk voor het zoveelste puntverlies dat VfB Stuttgart dit seizoen leed. “Als ik de kans had, zou ik alles overdoen”, zei Lehmann tegen Sat.1.

/

De keeper is de laatste tijd een gemakkelijk doelwit voor de boulevardkranten. Het gezeur begon al toen Lehmann het Oktoberfest bezocht, waarna hij vervolgens ruzie zocht met een ballenjongen. Een boete wegens kritiek op de leiding was het volgende relletje en dit weekend pakte hij in de slotfase van het duel met Mainz een oliedomme rode kaart. Uit de strafschop die volgde, in de extra tijd van de wedstrijd, viel alsnog de gelijkmaker: 1-1.

Na afloop stormde hij het stadion uit en pakte hij de bril af van een supporter, die Lehmann vertelde dat hij zich eens moest gedragen. “Dat zijn geen fraaie dingen”, zegt de keeper nu. “Dit soort dingen hadden nooit mogen gebeuren, maar het is wel gebeurd. Ik schaam me ervoor en het zorgt voor een ongemakkelijke situatie voor mij. Als mijn kinderen al worden aangesproken op mijn gedrag, dan moet ik mezelf eens afvragen waar ik mee bezig ben.”


Bezig met laden …