voetbalzone

Lehmann wil naar Paralympische Spelen in Rio: 'Zeer interessant'

Bart Kruyt11 sep 2012, 08:05
Laatst bijgewerkt: 11 sep 2012, 08:05
Advertentie

Jens Lehmann heeft zijn blik gericht op een terugkeer in de Duitse nationale ploeg. De inmiddels 42-jarige oud-doelman is echter niet van plan om zich weer beschikbaar te stellen voor bondscoach Joachim Löw, maar hij wil graag met de Duitse blindenploeg meedoen aan de Paralympische Spelen van 2016 in Brazilië. "Dat lijkt me zeer interessant", zegt Lehmann in BILD.

/

Op de Paralympische Spelen voetballen teams van vijf spelers tegen elkaar en de vier veldspelers zijn blind of slechtziend en spelen met ooglapjes op. De keepers hoeven echter geen beperking te hebben en dat zet de deur voor Lehmann op een kier. "Als Jens zich inderdaad bij ons team zou voegen, dan zou dat sensationeel zijn", reageert bondscoach Ulrich Pfisterer.

Friedhelm Julius Beucher, voorzitter van de Duitse bond voor gehandicapte sporters, sluit ook niet uit dat Lehmann zich bij het team zal voegen. "In de regels staat dat de keeper niet blind of slechtziend hoeft te zijn. Ook hoeft hij geen andere lichamelijke beperking te hebben", zegt Beucher. "Dus Lehmann, of Olivier Kahn, zou kunnen keepen. We zullen dit intern bespreken."

Bezig met laden …