voetbalzone

Lehmann: 'Zelfs de ballenjongen is een bedrieger'

Daniel Cabot Kerkdijk26 okt 2009, 08:53
Laatst bijgewerkt: 26 okt 2009, 08:53
Advertentie

Jens Lehmann was na afloop van het Bundesliga-duel met Hannover 96 (1-0 verlies) woedend op Aron Schulz. Geen speler van die 96ern, maar een veertienjarige ballenjongen. In de slotfase van de wedstrijd spurtte de doelman van VfB Stuttgart namelijk naar de achterlijn om de bal zo snel mogelijk in het spel terug te brengen. Schulz gooide de bal echter treiterig over het hoofd van de goalie.

"Wat is dat hier voor een mentaliteit, zeg?", sprak een woedende Lehmann. "Zelfs de ballenjongen is een bedrieger! Bedriegen is gewoon typisch voor de Bundesliga. Het maakt deel uit van de voetbalcultuur hier. Ik vraag me af of het voetbalpubliek in Duitsland op dergelijke taferelen zit te wachten. Hannover heeft op allerlei manieren zeker tien minuten tijd gewonnen. Het is werkelijk te triest voor woorden."

Hannover-Manager Jörg Schmadtke stond perplex toen hij de uitlatingen van de 39-jarige doelman hoorde. "Lehmann lijkt mij niet de meest geschikte persoon om over 'taferelen' te praten. Hij gooide onlangs een schoen van een tegenstander weg, en zo kan ik nog wel een paar uur doorgaan." Schulz gaf aan dat hij de bal 'ietwat ongelukkig' had gegooid. Dat komt hem op een boete van de DFB te staan.

Bezig met laden …