voetbalzone

Leicester City op weg naar historische landstitel: 'We zijn aan het dromen'

Bart Kruyt03 apr 2016, 17:28
Laatst bijgewerkt: 03 apr 2016, 17:28
Advertentie

Precies een jaar geleden stond Leicester City nog onderaan in de Premier League, met een achterstand van zeven punten op Sunderland, dat destijds net boven de degradatiestreep stond. Twaalf maanden later is alles anders: met de 1-0 overwinning op Southampton verstevigde Leicester zijn koppositie en staat het nu zeven punten voor op achtervolger Tottenham Hotspur.

/

Er zijn nog zes wedstrijden te gaan in de Premier League en Leicester is hard op weg naar een historische landstitel. “Ik heb tegen de spelers gezegd dat de voorzitter jarig was en dat we hem een speciaal cadeau moesten geven. Dat hebben we gedaan”, glimlachte Claudio Ranieri in gesprek met de BBC. “We zijn aan het dromen. Ik wil nog niet denken aan het kampioenschap. We moeten de concentratie behouden, want we weten dat het nog een zware weg wordt.”

Tegen Southampton was verdediger Wes Morgan de matchwinner. “Ik was zaterdag ziek, maar ik zag dat Tottenham punten verspeelde en toen wilde ik absoluut spelen”, vertelde de aanvoerder van Leicester. “Ik ben vaak uitgelachen omdat ik nog niet gescoord had, dus het is mooi om iedereen de mond te snoeren.” Volgende week speelt Leicester uit tegen Sunderland.

Bezig met laden …